Wat is informatiebeveiliging

20. 11. 13
posted by: Fons van Oosterhout
Hits: 580

Informatiebeveiliging gaat niet alleen maar over techniek. Pas als je rekening houdt met de mens, organisatie en de techniek dan pas kun je jouw informatiebeveiliging op orde brengen, krijgen en houden.

Informatiebeveiliging richt zich op 3 pijlers de zogenaamde BIV-driehoek, Beschikbaarheid, Integriteit en Vertrouwelijkheid.
13.11.2020

Wat is informatiebeveiliging

Fons van Oosterhout

Fons van Oosterhout

Laten we kort alle onderwerpen behandelen: Mens Hierbij gaat het echt om houding en gedrag. Zorg dat je bewust bent van de risico's en schat de waarde van de informatie goed in, dan kun je goed bepalen of je voldoende bent beveiligd tegen de risico's. Organisatie Meestal werk je niet alleen aan bepaalde informatie. Iedereen in deze zogenaamde informatieketen moet voldoende bewust zijn maar ook de processen moeten helder en transparant zijn. Onduidelijkheid staat haaks op informatiebeveiliging. Techniek Zorg voor de juiste tools (antivirus, firewalls enz.) maar zorg er ook voor dat deze regelmatig worden geüpdatet. Beschikbaarheid Geautoriseerde gebruikers hebben op de juiste momenten tijdig toegang tot informatie en aanverwante bedrijfsmiddelen. Integriteit De correctheid en de volledigheid van informatie en verwerking Vertrouwelijkheid Informatie is alleen toegankelijk voor degenen, die hiertoe geautoriseerd zijn.
296
2
0
0
Naar Boven