Gouden regel 05: Wees ook buiten kantoor informatieveilig en -bewust

21. 02. 04
posted by: Fons van Oosterhout
Hits: 110

WERKEN IN EEN OPENBARE RUIMTE OF ONDERWEG?

Flexwerken? Wees je altijd bewust van je omgeving en wie er in de buurt is en stem je werkzaamheden en (telefoon)gesprekken daar op af. De mensen om je heen kunnen gemakkelijk een deel van je gesprek opvangen of over je schouder meekijken en een blik op je beeldscherm werpen.

Openbare Wi-Fi…?
Bordjes met ‘Gratis Wi-Fi’ zijn populair, zeker in de trein, bij horeca onderweg of op je vaste flexplek buiten de deur. Helaas zijn die verbindingen erg onveilig: van wachtwoorden tot persoonlijke én zakelijke gegevens, de informatie op je laptop of smartphone is op een openbaar netwerk onvoldoende beveiligd. Gebruik daarom altijd de internetverbinding (3G of 4G) van je telefoon, of vertrouw op een VPN-verbinding om je internetverkeer af te schermen.